07-04-2017

Nieuws

Overzicht

Mout, bier en bostel: de hoofdingrediënten van het bierbrood dat Bakkerij Raat uit Medemblik exclusief bakt voor Stadsbrouwerij Radboud. De ingrediënten leveren we zelf. Bostel is een eiwitrijk moutrestant van het bierproces. Het resultaat? Een smaakvol, ambachtelijk, stevig brood dat niet alleen erg lekker is, maar ook nog eens heel gezond. Wij serveren ons bierbrood met gezouten roomboter.

1590

Start Anker

In 1590 kocht Peter Eriksz een erf aan het Zuideinde in Medemblik, de huidige hoek Kaasmarkt en Oosterhaven. Hieraan verbonden de burgemeesters verschillende voorwaarden. De belangrijkste: Eriksz moest binnen een jaar een brouwerij op het erf plaatsen. Omdat de bevolking en scheepvaartactiviteiten van Medemblik flink groeiden, waren er brouwerijen nodig! Om brand te voorkomen moesten de gevels van steen zijn. Peter Eriksz noemde zijn brouwerij het Anker.

Voel de beleving

Ontwerp en realisatie: Tmpldesign