Stadsbrouwerij Radboud brouwt verschillende soorten lekker bier: blond, dubbel, tripel en pale ale, en af en toe een special. Dat gebeurt onder leiding van brouwer Jelle Aaij. Met granen, water en kruiden tovert hij allerlei lekkers op tap. In onze brouwerij borrel je tussen de enorme, glanzende brouwketels in: het bier wordt gebrouwen waar je bij zit.

De Brouwer

Jelle Aaij geniet er iedere keer weer van: het prachtige brouwproces met een lekker, zelfgemaakt biertje als eindresultaat. Hij begon als hobbyist maar leerde de kneepjes van het brouwen bij Brouwerij Jopen in Haarlem en Brouwerij ’t IJ in Amsterdam. Toen hij ontdekte dat de Stadsbrouwerij in Medemblik een brouwer zocht, wist hij: dát is mijn nieuwe stek!

Zijn doel: een goedlopende Stadsbrouwerij die mensen uit de wijde omgeving trekt. Bier dat mensen graag drinken, van een mooie kwaliteit. “Dat mensen over ons zeggen: daar kun je goed bier krijgen!”

Lees meer over de mannen achter de brouwerij. Of kom gewoon proeven!

Het bier wordt gebrouwen waar je bij zit

Onze bieren

Radboud
De Eerste

Alc. 6,6% Vol.
Een heerlijk witbier van hoge gisting. Krachtig en kruidig van smaak.

Lord Murray

Alc. 4,5% Vol.
Een Pale Ale van hoge gisting, lichtbitter en fruitig. Vernoemd naar de Schot George Murray.

Dubbele Blik

Alc. 7,2% Vol.
Een krachtige dubbel van hoge gisting. Vol, rond met caramel in de afdronk.

Kwaaie
Pier

Alc. 9,5% Vol.
Een tripel van hoge gisting, krachtig & kruidig. Vernoemd naar Grote Pier.

1590

Start Anker

In 1590 kocht Peter Eriksz een erf aan het Zuideinde in Medemblik, de huidige hoek Kaasmarkt en Oosterhaven. Hieraan verbonden de burgemeesters verschillende voorwaarden. De belangrijkste: Eriksz moest binnen een jaar een brouwerij op het erf plaatsen. Omdat de bevolking en scheepvaartactiviteiten van Medemblik flink groeiden, waren er brouwerijen nodig! Om brand te voorkomen moesten de gevels van steen zijn. Peter Eriksz noemde zijn brouwerij het Anker.

Voel de beleving

Ontwerp en realisatie: Tmpldesign