De mannen van de Brouwerij
De Brouwer: Jelle Aaij
Jelle begon zijn carrière als bierbrouwer in zijn eigen keuken, als hobbyist. Hij leerde de kneepjes van
het brouwen bij Brouwerij Jopen in Haarlem en Brouwerij ’t IJ in Amsterdam. Toen Stadsbrouwerij Radboud
in Medemblik op zoek ging naar een brouwer greep hij zijn kans en solliciteerde. Zijn doel: een
goedlopende Stadsbrouwerij die mensen uit de wijde omgeving trekt. “Bier dat mensen graag drinken, van
een mooie kwaliteit. Dat men over ons zegt: daar kun je goed bier krijgen!”
De Gastheer: Lars Kuipers
Lars Kuipers is 27 jaar en woonachtig in Medemblik en is gastheer van het proeflokaal Stadsbrouwerij
Radboud. Hiervoor heeft hij 9 jaar in de kleding gewerkt dus dit is voor mij een hele nieuwe ervaring en
een leuke uitdaging! Samen met de brouwerij en de kookstudio willen wij iets opbouwen en neerzetten in
Medemblik en omstreken. Dus heb je zin in een overheerlijk biertje te komen drinken? Kom gezellig langs
bij Lars.
De Kookstudio: Raymond Groot
Raymond heeft 12 jaar een eigen kookstudio gehad in Hoorn. Toen hem werd gevraagd zijn bedrijf onder te
brengen bij de Stadsbrouwerij hoefde hij niet lang na te denken. “Radboud heeft alles in zich waar mijn
hart ligt: koken, bier, het gastheerschap… Ik leef mijn jongensdroom! Volg je hart, dat brengt je op de
mooiste plekken. Ik volgde het naar Medemblik.” Zijn droom? Met Radboud in de top 3 van Nederlandse
brouwerijen komen. Moet lukken.
1554
Radboud
In 1554 werden onder een van de kasteeltorens van Radboud een brouwketel, een koelvat,
twee brouwkuipen, drie roerstokken en een aantal oude watergoten ontdekt. Dat kan maar één
ding betekenen: kasteel Radboud beschikte over een eigen brouwerij. Hier werd het bier
gebrouwen voor de bewoners en verdedigers van het kasteel. Het zijn de eerste aanwijzingen
van een brouwerij in Medemblik.
Voel de beleving