09-05-2019

Nieuws

Overzicht

Vanaf vrijdagmiddag 10 Mei 13.00 uur heeft Stadsbrouwerij Radboud een nieuw bier in de schenktank, en dus ook op de tap! Met een heerlijke fruitige citrus smaak en een hazy blond uiterlijk, een heerlijk fris bier speciaal gebrouwen voor de zomer van 2019! Niet alleen de fris fruitige toets nodigt uit voor een tweede glas, ook het bescheiden alcoholpercentage van 3,5% helpt het hoofd koel te houden in de zomerzon.

De naam Hazy Gees refereert enerzijds aan het troebele uiterlijk, dat komt door het tarwemout. En aan de andere kant aan “Blonde Gees Jans” verreweg de meest succesvolle uitbaatster van brouwerij Het Anker, in het verleden gevestigd in hetzelfde pand als het proeflokaal nu.


Tijdens het introductieweekend extra genieten dus van onze nieuwe terrastopper, niet alleen met een bierbitterballetje maar het hele eerste weekend voor een gereduceerde prijs van 3 euro per glas!


Hef daarom het glas bij Lars! En steek je mening over het bier niet onder stoelen of banken. In het proeflokaal aan het Gedempt Achterom 4 in Medemblik.

1760

Van de zes brouwerijen die oorspronkelijk in Medemblik gevestigd waren was in 1760 alleen het Anker nog actief. In het Hollands Noorderkwartier waren nog maar zeven brouwerijen in bedrijf: twee in Alkmaar, twee in Enkhuizen, een in Hoorn, een in Purmerend en het Anker in Medemblik. 

Het Anker was in verhouding tot de overige brouwerijen een relatief kleine brouwerij. De belangrijkste afnemers van het Medemblikker bier waren de lokale bevolking en de scheepvaart.

Voel de beleving

Ontwerp en realisatie: Tmpldesign