10-07-2019

Nieuws

Overzicht

De zomer is begonnen, met de aangekondigde komst van een violist naar de brouwerij weet je het zeker, er worden, en gelukkig zijn er al een aantal hoge noten gehaald!

Niet alleen om naar te luisteren tijdens het concert van Chris Murphy, maar ook om op te drinken aan de toog. Getapt door Lars en kornuiten en de lieftallige Bardames!

Ons eerste zomerbier dit Jaar is de Hazy Gees, het lijkt erop dat Gees en vaste plek aan het veroveren is op de taplijst van onze brouwerij, niet alleen vaste klanten maar ook de steeds groter wordende schare eenmalige bezoekers aan ons taplokaal blijken deze “Hazy Wheat Ale” te drinken. Niet verwonderlijk natuurlijk. Het fruitig en citrusachtige karakter van deze dorstlesser samen met het gedryhopte bittertje en een  bescheiden alcoholpercentage van 3,5% zorgen ervoor dat al snel een tweede besteld wordt!

Gesproken over de tweede , het tweede zomerbier is nu ook volop verkrijgbaar. De Bonus Malus “Appel Bier” voor de helft gemaakt, door West Friese telers geleverde, geperste appels. Onze dank gaat uit naar fruit sommelier Laura de Boer voor het organiseren en leveren van het natuurlijke appelsap. Samen met Jelle’s bier is het gebrouwen tot een Appelbier. Weinig bitter en de appel nog steeds herkenbaar bij een slok, de afdronk kenmerkt zich door een klein zuurtje.  Mega fris!

Onze vaste tapgasten zijn natuurlijk ook volop te verkrijgen. Allemaal de groetjes van de Kwaaie Pier, Lord Murray en Radboud de Eerste! Geniet van een Weizen of een Dubbele Blik. Smaken die je allang kent en omarmt als een oude vriend. Of helemaal opnieuw leert kennen als een oude bekende  tijdens een gezellig samenzijn.

Vanaf heden is ook de zomer openstelling van kracht. Nu op Woensdag, Donderdag en Zondag  geopend vanaf 13.00 uur tot 20.00 uur. En Vrijdag en Zaterdag van 13.00 uur tot 00.00 uur.

Proost op de Zomer en Proost op Radboud! En je weet het “Gewoon Om Vragen”!!

1554

Radboud

In 1554 werden onder een van de kasteeltorens van Radboud een brouwketel, een koelvat, twee brouwkuipen, drie roerstokken en een aantal oude watergoten ontdekt. Dat kan maar één ding betekenen: kasteel Radboud beschikte over een eigen brouwerij. Hier werd het bier gebrouwen voor de bewoners en verdedigers van het kasteel. Het zijn de eerste aanwijzingen van een brouwerij in Medemblik.

Voel de beleving

Ontwerp en realisatie: Tmpldesign